Home arrow Geld verdienen met Google
Geld verdienen met Google

Ook met de bekende zoekmachine Google valt geld te verdienen. We gaan eerst in op deze mogelijkheid voor als je al een eigen website hebt. Daarna ook voor als je die nog niet hebt.

Het programma hiervoor heet Google Adsense en het biedt een aantal mogelijkheden:

Google Adsense voor inhoud

Je kunt Google advertenties op je website laten plaatsen. Google zorgt ervoor dat de advertenties passen bij de inhoud van je site. Je verdient geld door middel van clicks en of leads. Hiervoor moet je het script van Google Adsense in je site verwerken. Op de site van Google wordt goed uitgelegd hoe dit werkt. Je kunt de kleuren en lay-out aanpassen aan het uiterlijk van je site. Google zorgt vervolgens voor het tonen van de advertenties. Een voorbeeld daarvan zie je op de hoofdsite van Cursusnetwerk.

Het bedrag wat je verdient varieert sterk. Dit is afhankelijk van wat de adverteerder er voor wil betalen. Over het algemeen wordt het meest betaald voor advertenties voor leningen, hypotheken e.d.

Google Adsense voor zoeken

Je kunt op je website een zoekvenster van Google plaatsen. Als bezoekers via je site gaan zoeken worden er door Google bij de zoekresultaten advertenties vertoond. Deze advertenties staan rechts van de zoekresultaten. Je verdient geld als bezoekers op die advertenties klikken.

Hier kun je je aanmelden voor Google Adsense

Geld verdienen zonder eigen website

Zelfs zonder eigen website is het mogelijk om met Google geld te verdienen. Dat kan door middel van Google AdWords, de tegenhanger van Adsense. Je kunt bij Google een AdWords account aanmaken en daarmee kun je zelf Google advertenties opstellen. Deze worden dan vertoond bij de zoekresultaten (de zogenaamde gesponsorde koppelingen) en op websites van anderen. Het adverteren met AdWords kost je wel geld maar je kunt zelf precies bepalen hoeveel je per dag wilt besteden aan deze manier van adverteren.

Hier kun je je aanmelden voor het programma van Google AdWords.