Home arrow Affiliate Netwerken
Affiliate Netwerken
Inleiding 

In Nederland is een groot aantal affiliate- of partnernetwerken actief. Deze netwerken brengen affiliates en adverteerders bij elkaar. De meeste ervan hebben een gevarieerd aanbod aan adverteerders. Daarnaast zijn er aantal specialistische aanbieders actief.

We bespreken hieronder eerst een aantal algemene affiliate netwerken:

M4N

M4N is een goed affiliate netwerk met een redelijk groot en gevarieerd aantal aanbieders. Ze stellen als eis dat je website er netjes uitziet en niet aanstootgevend is. Een voordeel van M4N, is dat het ook een forum heeft voor webmasters, waar je terecht kunt met vragen en contacten kunt leggen met andere affiliates.

Klik op  onderstaande banner om je aan te melden voor M4N.

TradeTracker

Ook TradeTracker heefteen groot aanbod aan adverteerders en er komen vaak nieuwe bij.  Een sterk punt is ook de gemakkelijke manier waarop het systeem werkt. Beginners zullen weinig moeite hebben om met dit netwerk te leren werken. Het goedkeuren van sites gaat snel en als enige bieden zij een 2-tier programma. Dat betekent dat je ook geld kunt verdienen als je andere webmasters naar ze verwijst. Bij TradeTracker is dat 5% over de omzet van de webmaster.

Aanmelden als affiliate bij TradeTracker

Daisycon

Een ander goed affiliate netwerk is Affiliates.nl van het bedrijf Daisycon. Hierbij zijn nog meer adverteerders aangesloten dan bij M4N. Affiliates.nl stelt geen eisen voor wat betreft het aantal pageviews en bezoekers. Als beginnend webmaster kun je dus hier heel goed terecht. Wel willen ze eerst je site goedkeuren maar dat wil eigenlijk ieder netwerk. Sinds kort kun je bij Affilates.nl ook meerdere sites vanuit een account beheren en dat is een grote verbetering. Ook werkt het banner- en linkmateriaal van Affiliates.nl uitstekend.

Klik op onderstaaande link je aan te melden bij:
Daisycon affiliate marketing

1ffiliate (voorheen Testnet)

Bij dit netwerk vind je vooral veel prijsvragen, proefabbonementen, brochures, kranten en tijdschriften, opleidingen en bijvoorbeeld de bekende blije doos. Startpagina's worden niet toegelaten tot 1filliate,  evenals social media sites, zoals bijvoorbeeld je facebookpagina.

 

Tradedoubler

Tradedoubler is een internationale aanbieder met een Nederlandse afdeling. Tradedoubler heeft een heel groot aantal aangesloten adverteerders. De goedkeuring verloopt bij Tradedoubler langzamer dan bij M4N. Het duurt een paar dagen. Ook moet je als je voor een bedrijf wilt adverteren, steeds weer per bedrijf worden goedgekeurd en dat kan dan ook weer een paar dagen duren. Beetje omslachtig allemaal, maar wel te doen. Als je nog niet precies weet voor wie je wilt adverteren, kun je je site het beste maar direct bij zoveel mogelijk bedrijven aan te melden, dan is de goedkeuring in ieder geval rond en dan zie je wel of je ooit voor ze gaat adverteren.

Tradedoubler heeft weinig aangesloten bedrijven die per click betalen. De meesten betalen alleen per lead of sale. Als minpunten heb ik dat ik regelmatig problemen heb met hun advertentiemateriaal, zoals niet goed werkende banners en dat ik het systeem onoverzichtelijk en ingewikkeld vind. Daardoor vind ik Tradedoubler minder geschikt voor beginnende affiliates.

Meld je hier aan bij Tradedoubler.

Zanox

Zanox is een internationaal netwerk met verschillende aangesloten adverteerders. Bijzonder bij Zanox is dat je hier ook een volledige online winkel kunt samenstellen waarin alle producten van de aangesloten adverteerders worden aangeboden.

Voor aanmelding bij zanox of meer informatie, ga je naar de volgende link:

Gratis registreren bij zanox en geld verdienen met je website!

Aanraders:

Het is persoonlijk en het hangt er ook van hoe actief je bent met een bepaald netwerk, maar mijn voorkeuren liggen op dit moment bij TradeTracker, M4N en Daisycon (Affiliates.nl). Het beste kun je je bij een paar netwerken aanmelden om te zien wat je het beste ligt en welk aanbod het beste bij je wensen past. Het aanmelden is overal gratis. 

Tot zover de algemene partnernetwerken. Ga verder naar de gespecialiseerde partnernetwerken