Home arrow Geld verdienen met Webhosting
Geld verdienen met Webhosting
Webhosters

Ook veel hostingproviders bieden affiliate programma's aan. Als je een site hebt die gericht is op hosting, websites bouwen of internet, is het een optie om een of meerdere van deze bedrijven te promoten.

Reseller of affiliate?

Hostingproviders bieden soms ook de mogelijkheid om reseller te worden. Het verschil tussen reseller en affiliate is dat je bij een reselleraccount in eerste instantie zelf verantwoordelijk bent voor je klanten. Voor de klant lijkt het alsof jij degene bent die de hosting verkoopt. Jij bepaalt dan ook zelf de prijs voor de hosting en verstuurt de rekening. Ook bepaal je zelf welke paketten je wilt aanbieden. Realiseer je hierbij wel, dat jij bij problemen ook het aanspreekpunt voor de klant bent en dat je dus zelf de service moet leveren. Als de problemen worden veroorzaakt door de hostingprovider zelf, zul jij dat kontakt dus moeten leggen en afwikkelen.

Als affiliate maar vooral als reseller, is het erg belangrijk om goed zicht te hebben op de kwaliteit van het hostingbedrijf. Als je daarover meer informatie wilt, ga dan eens naar Webhosters. Gebruikers geven daar hun ervaringen.

Ook bieden veel hostingbedrijven een affiliate programma aan via de affiliate netwerken.