Home arrow Eigen Website bouwen
Geld verdienen met een Website

Snel en eenvoudig een eigen website

Wil je een ingewikkelde website met allerlei toeters en bellen dan kun je daarvoor een websitebouwer in de hand nemen of zelf daarvoor een uitgebreide cursus volgen. Maar wil je een website die bijvoorbeeld puur gericht is op het verdienen van wat extra geld, via een of meer van de voorbeelden van deze site dan kan dat ook op een snelle en eenvoudige manier.

Voor je een website bouwt heb je eerst een domeinnaam nodig. Een domeinnaam is het adres van de website, zoals bijvoorbeeld: http://www.cursusnetwerk.nl. Naast een .nl domein kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld een .com (commercieel) domein of een .eu domein (europa). Als je een nederlandstalige website maakt, dan ligt een nl- domein het meest voor de hand.

Het valt soms niet mee om een Nederlandse naam te vinden die nog vrij is en die goed past bij de inhoud van je website. Het mooist is het natuurlijk, als het onderwerp van je website terug komt in je domeinnaam. Je kunt hier checken of je domeinnaam nog beschikbaar is:

Naast een domeinnaam, heb je webhosting nodig. We gaan hier in op een aantal hostingmogelijkheden:

Gratis mogelijkheden:

Er zijn mogelijkheden om een gratis website te bouwen en te hosten. Google er maar eens op. Ik raad dit iedereen eigenlijk af omdat er vrijwel altijd reclame op je site staat, meestal in de vorm van irritante pop-ups. Veel bezoekers haken hierdoor meteen af. Een ander groot nadeel is, is dat je niet de beschikking krijgt over een eigen domein maar alleen over een subdomein. Daar komt bij dat de kosten van webhosting tegenwoordig zo laag zijn, dat het voor vrijwel iedereen te doen is.

Voordelige mogelijkheden:

Yourhosting

Bij Yourhosting kun je vanaf € 2,50 per maand een hostingpakket afnemen. Er komt dan € 10,-- per jaar bij voor het registreren van de domeinnaam. Alhoewel de specificaties van het goedkoopste pakket voor beginnende websites over het algemeen voldoende zullen zijn, adviseer ik je te kiezen voor het pakket van € 3,-- per maand. Voor twee kwartjes meer krijg je dan meer dan een verdubbeling van je capaciteit. YourHosting heeft ook een aanbieding voor het registeren van de domeinnaam voor € 4,75 per jaar, maar dan zit je wel vijf jaar aan ze vast. Je weet nooit wat er in die tijd kan gebeuren, dus daar zou ik niet op ingaan.

Ook krijg je bij YourHosting een aantal zeer interessante pakketten erbij om je website mee te bouwen, zoals bijvoorbeeld Joomla, Wordpress en OSCommerce.

Klik hieronder om naar de website van YourHosting te gaan. Startpagina's beheren

Een nog snellere en heel simpele manier om een eigen website te beheren is via een portal van startpagina's. Bij de bekendste portals zoals startpagina en startkabel zijn de meeste onderwerpen al bezet. Een nieuwere speler met meer vrije onderwerpen is Startze

Tip:
Je kunt een eigen website ook goed met een eigen startpagina combineren. Via je startpagina kun je dan je eigen website promoten.