Home arrow Keywords
SEO - Keywords

Keywords (sleutelwooorden) zijn woorden of combinaties van woorden die je verwerkt in de teksten op je website en  waarop je gevonden wilt worden in zoekmachines.

De zoekmachines scannen deze teksten op woorden en combinaties die voorkomen en houden er rekening mee bij het tonen van de resultatien. Nu moet je natuurlijk je teksten in de eerste plaats schrijven voor je bezoekers en niet voor de zoekmachines. Verval dus niet in eindeloze herhaling van keywords want dan heeft je bezoek het waarschijnlijk al snel weer bekeken. Bovendien kan dit juist door de zoekmachines gezien worden als keyword spam, wat een afstraffing van je site, door die  volledig uit de zoekresultaten te verwijderen, tot gevolg kan hebben. Waar het juist om gaat is om variatie van keywords, zodat je site en prettig leesbaar is en tegelijkertijd op meer woorden / woordcombinaties kan worden gevonden.

Het opstellen van een keyword lijst

Probeer je eens te verplaatsen in je bezoekers en stel je voor welke woorden en vooral combinaties van woorden zijn zouden gebruiken om op zoek te gaan naar jouw website (product of dienst). Type deze woorden eens in in onderstaande Keyword Suggestion Tool om te zien welke alternatieve zoekwoorden dit oplevert. 

 

Keyword Suggestions for:
By Aaron Wall's SEO Book