Home arrow Betalen en ontvangen op Internet
Betalen en ontvangen op Internet

Het is goed om even na te denken over hoe je op internet veilig betalingen wilt doen en ontvangen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. We zetten er hier een aantal op een rij. Het beste is om verschillende mogelijkheden aan te bieden en dus je klanten te laten kiezen.


PayPal

Een veel voorkomende mogelijkheid is betalen en ontvangen via PayPal. Het openen van een rekening bij PayPal is gratis. Ook het doen van betalingen kost niks en er zijn ook geen maandelijkse kosten. Betalen en ontvangen via PayPal gaat door middel van je emailadres. Hierdoor blijven je gegevens, zoals je bankrekeningnummer e.d. geheim. Ook creditcardbetalingen en betalingen via je website zijn mogelijk. Over de ontvangsten berekend PayPal wel een percentage. Transactietarieven beginnen vanaf 1,9% + €0,35 EUR per transactie.

Er zijn drie soorten rekeningen bij PayPal:

  • Privé-rekening
    Geschikt voor als je alleen betalingen doet met je rekening.
  • Premier-rekening
    Geschikt voor als je zowel wilt kopen als verkopen.
  • Business-rekening
    Geschikt voor als je een eigen online bedrijf hebt of start. Accepteer creditcardbetalingen tegen lage kosten.

Klik op onderstaand logo om een gratis PayPal rekening te openen:

Meld u aan voor PayPal en begin direct met het accepteren van creditcardbetalingen.

PayPal biedt mogelijkheden om produkten te verkopen maar ook om bijvoorbeeld donaties te ontvangen.
PayPal is tegenwoordig onderdeel van de veilingsite Ebay. Daardoor is het ook volledig geintegreerd met kopen en verkopen via Ebay.

Ideal

I
deal is ontwikkeld door de grootste Nederlandse banken: ABN, ING, Postbank en Rabobank. Meer dan 90% van de particulieren is bij een van deze banken aangesloten. Ideal lijkt sterkt op internetbankieren. Betalingen verlopen dan ook gewoon via je eigen bank.

De tarieven die de banken hanteren voor Ideal zijn verschillend. De postbank heeft geen opstartkosten en ook geen maandelijke abonnement. Dit zijn de tarieven van de Postbank:

IDEAL transactiekosten staffel

0 t/m 500 transacties per maand € 0,75 per transactie

501 t/m 1000 transacties per maand € 0,70 per transactie

1001 t/m 1500 transacties per maand € 0,65 per transactie


Klik hier en bekijk een demo van de mogelijkheden van Ideal of meld je aan.

Een creditcard 

Voor het doen van betalingen kan het handig zijn om over een creditcard te beschikken. Een van de bekendste en wereldwijd geaccepteerde is de Visa Card. Visa heeft nu ook de Green Credit Card . Van iedere aankoop, gedaan met de kaart, wordt de CO2-uitstoot berekend. Greencard compenseert vervolgens de CO2-uitstoot door o.a. te investeren in duurzame energie en bomen aan te planten. Mooi toch?