Home arrow Conversie Tips
Tips om meer te verdienen met affiliate marketing

Tien Tips voor meer conversie met affiliate marketing:

  1. Bouw eerst een website die interessant is voor bezoekers, zorg dat deze er goed uit ziet, snel laadt en goed vindbaar is voor de zoekmachines.
  2. Zorg ervoor dat je website interessant blijft voor bezoekers. Inhoud moet voor het financiële resultaat gaan.
  3. Kies alleen voor affiliate programma’s die interessant kunnen zijn voor de doelgroep van je website.
  4. Wat jij denkt dat interessant kan zijn voor je bezoekers, is dat niet altijd. Zo heb ik een website met veel gratis cursussen. Ik dacht dat de bezoekers misschien ook wel geïnteresseerd zouden zijn in kortingskaarten voor tanken, energie e.d. Die banners deden echter niks, maar wel de links naar betaalde cursussen van bijvoorbeeld LOI en NTI. Bezoekers komen dus kennelijk niet op deze website om financieel voordeel, maar omdat ze iets willen leren.
  5. Experimenteer met verschillende bannerformaten en tekstlinks. Over het algemeen doen tekstlinks het beter dan banners.
  6. Integreer de advertenties in de content van je site. Plaats bijvoorbeeld een tekstlink, maar voeg daar zelf informatie aan toe. Je eigen ervaringen, een informatieve omschrijving of reviews van anderen.
  7. Let op de verschillen in vergoeding. Vergelijkbare producten van verschillende bedrijven kunnen heel verschillende vergoedingen opleveren.
  8. Vaak zie je dezelfde adverteerders opduiken bij verschillende affiliate netwerken. Het loont de moeite om de vergoedingen te vergelijken. De bedrijven betalen vaak hetzelfde, maar bij het ene affiliate netwerk blijft er meer aan de strijkstok hangen, dan bij het andere.
  9. Realiseer je dat je soms met 1 lead of sale net zoveel kunt verdienen als met 150.
  10. Evalueer maandelijks de resultaten. Zoals gezegd doe ik niet echt aan conversie tracking, maar ik kijk wel regelmatig  naar de resultaten. Als ik zie dat er weinig omzet gegenereerd wordt,  ga ik op zoek naar vervangend advertentiemateriaal of vervangende adverteerders.